Cercetătorii de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați au inventat ciocolata fără zahăr. Produsul utilizează un îndulcitor natural și are numeroase proteine.
Cercetătorii de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați anunță că au inventat ciocolata proteică cu lapte și fără zahăr.
„Visul iubitorilor de ciocolată a devenit realitate! Consumatorii au acum la dispoziție un produs fără zahăr, bogat în proteine, ce are în compoziție o serie de ingrediente speciale. Și asta datorită muncii de mai bine de un an a unei echipe de cercetători de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, care a creat o rețetă de ciocolată proteică. Produsul nu are zahăr, nici conservanți, ba mai mult, conține un procent ridicat de proteine echilibrate din punct de vedere al prezenței aminoacizilor esențiali”, au anunțat reprezentanții UDJ Galați.
Produsul se numește Green Velvet și folosește un îndulcitor natural, potrivit Mediafax.
„Green Velvet – ciocolată proteică cu lapte – se numește așa pentru că zahărul e înlocuit cu un îndulcitor natural 100%, patentat, GREEN SUGAR, pe bază de frunze de Stevia Rebaudiana și eritritol. Rețeta are la bază o mixtură proteică cu valoare biologică ridicată, formată din izolat proteic din zer și proteine din mazăre sub formă de nuggets, ce conferă o textură plăcută, crocantă și asigură mai mult de 20% din valoarea energetică a ciocolatei”, au explicat specialiștii universității gălățene.