Forțele Navale Române desfășoară exerciții de amploare la Marea Neagră. Este vorba despre exerciții de tragere și de intervenție în cazul unui atac chimic. De asemenea, scafandrii fac scufundări la mare adâncime, iar de pe mal marinarii sunt ajutați de militari specializați în comunicații.
MApN anunță că instrucția se desfășoară în plan naval, terestru și aerian. Astfel, începând de marți, echipajul puitorului de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” a executat acțiuni de interdicție maritimă și de monitorizare a traficului naval în preajma poligonului de trageri de la Capu Midia, unde militarii din Forțele Terestre au participat la Exercițiul „Viforul 21” de lansare rachete sol-aer. În paralel, militarii de la Centrul 110 Comunicații și Informatică al Forțelor Navale au asigurat platformele mobile de comunicații pentru buna desfășurare a exercițiului.
La Mangalia, rachetiștii navali de la Divizionul 508 Rachete de Coastă și specialiștii de la Secția 335 Logistică au desfășurat miercuri un antrenament de ambarcare-debarcare rachetă de exercițiu. Activitatea de instrucție a militarilor Divizionului 508 Rachete de Coastă a continuat joi în teren.
Militarii din Compania 585 Apărare CBRN (chimic-bacteriologic-radionuclear) și cei din Secția Rachete de Coastă au fost dislocați în zona Hagieni, pentru a desfășura un antrenament care cuprinde exersarea a două proceduri specifice.
Prima etapă a vizat cercetarea unui raion terestru, în vederea identificării unor substanțe toxice de luptă dispersate de inamic, iar cea de-a doua a constat în aplicarea procedurii operaționale de atac asupra unor ținte navale de suprafață, cu dispozitivele mobile de lansare rachete navale din dotarea Divizionul 508 Rachete de Coastă, potrivit Mediafax.
Până vineri inclusiv, antrenamente la mare adâncime fac și scafandrii. Ei fac scufundări pe timp de zi și de noapte, în zona portului Constanța, pentru exersarea procedurilor de luptă. În aceste zile, marinarii militari fac antrenamente și la simulatorul integrat de conducere a navei, de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, precum și la Centrul de Instruire, Simulare și Evaluare al Forțelor Navale.