Copiii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani sunt așteptați să caute poveștile ascunse ale Bucureștiului, în cadrul proiectului Superpovești din București, derulat cu sprijinul MInisterului Culturii.
„Copiii și adolescenții din capitală sau cei care învață în București sunt invitați să caute poveștile ascunse din istoria orașului: să le documenteze în familie, în cadrul comunității locale, în cadrul școlii, prin dialog cu profesorii, în biblioteci, în librării, să le ‘vâneze’ în documentele și materialele din spațiul digital, pentru ca mai apoi să le transpună în povești. Să se conecteze la istoria și poveștile orașului în care trăiesc și să ajute la păstrarea memoriei locului, povestind aceste legende mai departe”, a anunțat Ministerul Culturii.
În perioada 1-12 septembrie, copiii între 8 și 18 ani, împărțiți în trei mari categorii de vârstă, sunt așteptați să trimită poveștile lor către organizatori.
Acestea vor fi evaluate de un juriu format din scriitori contemporani reunind autori din toate sectoarele capitalei, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 1 octombrie. Cele mai bune povești vor fi publicate într-un volum colectiv, care va fi lansat la finalul acestui an, pe 5 decembrie, cu o zi înainte de Moș Nicolae.
Reprezentanții Ministerului Culturii susțin că participarea copiilor la concurs este gratuită, iar toți cei care trimit povești spre jurizare vor primi diplome de participare și cărți în dar.
Superpovești din București, un proiect derulat cu sprijinul Ministerului Culturii, este o inițiativă a Companiei de Librării București și a Asociației Headsome Communication.