Industria înlocuitorilor de carne a crescut la 20,7 miliarde de dolari și urmează să ajungă la 23,2 miliarde de dolari până în 2024, a declarat pentru CNBC compania de cercetare de piață Euromonitor.
Cererea de produse alternative pentru carne a crescut și va continua să crească, dar industria are încă obstacole de depășit în diferite părți ale lumii, au spus analiștii.
Această creștere este stimulată de o serie de griji ale societății, de la bunăstarea animalelor la securitatea alimentară și pandemia de COVID-19.
Dar unele obstacole rămân, pentru piața în plină expansiune, cum sunt anumite bariere culturale sau obiecțiile industriei tradiționale a cărnii.
Fermierii ar putea sta, de asemenea, în calea sectorului alternativ al proteinelor, în special în SUA, a declarat Simon Powell, șeful global al cercetării tematice la banca americană Jefferies, potrivit Mediafax.
În 2018, Asociația Cattlemen’s din SUA a depus o petiție prin care solicita o definiție oficială a termenilor „carne de vită” și „carne”, în încercarea de a elimina proteinele pe bază de plante din descriere.
În octombrie, Uniunea Europeană a respins propunerea de a interzice restaurantelor și magazinelor să folosească termeni precum cârnați sau burgeri atunci când descriu alternativele din carne.