Armele de foc au schimbat cursul istoriei noastre, permițându-ne să exercităm violența la o scară fără precedent.
Inițial, praful de pușcă a fost folosit pentru artificii însă, odată cu introducerea acestuia în Europa, aceasta a căpătat aplicații militare, artizanii și comandanții vremii făcând tot posibilul pentru a-i exploata potențialul distructiv. În timp, de la primele tunuri, meșterii au reușit să îmbunătățească armele și să producă arme mai precise, mai puternice și mai sigure pentru utilizatori. Listverse a creat o listă cu zece dintre armele de foc care au făcut istorie.
Această armă a fost inventat în 1942 și este cunoscută în toată lumea ca armă folosită pe plaja Omaha pentru eliminarea soldaților americani, dar a fost folosită în Rusia cu un efect mult mai brutal. Această armă trage 1.200 de cartușe de 8 mm pe minut, ceea ce este suficient pentru a tăia un om în jumătate. MG-42 era răcită cu aer și țeava acesteia se putea topi dacă ar fi tras non-stop timp de 5 minute. De aceea, germanii aveau mai multe țevi la îndemână și puteau trage din nou în doar 60 de secunde.
Specialiștii cred că Glock reprezintă fiabilitatea maximă a armelor moderne. Va trage sub apă și chiar dacă are nisip în țeavă. În mod obișnuit, Glock vine cu un calibru de 9 mm, dar producătorii îl pot oferi în varianta .40 Sig și .45 ACP printre altele. Este arma standard folosită de diferite agenții guvernamentale din lumea întreagă și va continua să fie pentru o lungă perioadă de timp. După cum explică cei care au folosit Glock-uri pentru tras la țintă sau în conflicte reale, această armă se blochează rar și, este rezistent la apă, mai ales din cauza faptului că o mare parte din corpul acesteia este realizat din plastic.
Echivalentul britanic al puștii nemțești Mauser, față de care are un atu, o magazie de zece runde, comparativ cu una de doar opt. Britanicii au adoptat această pușcă pentru armată în 1895 și au folosit-o până în 1957. Soldații erau antrenați până ar fi putut efectua „minutul nebun, ”Trăgând 30 de runde în 60 de secunde și lovind 30 de ținte. Acest lucru a necesitat reîncărcarea de două ori și acționarea șurubului înainte și înapoi în mai puțin de o jumătate de secundă.
Mitraliera Browning este gândită pentru a asigura o putere maximă de foc în zonele de război, putând să doboare autoturisme și chiar elicoptere cu o singură rundă de muniție. Această armă trage 1.200 de gloanțe pe minut și după cum a arătat experiența din teatrele de război, poate pune în pericol chiar și echipajul unui tanc.
Făcut celebru de Dirty Harry în 1971, a fost inventat în 1955 și este încă considerat drept una dintre cele mai puternice arme din lume, deși a fost eclipsat de magnumul .500, Desert Eagle .50 AE,. 454 Casull și câteva altele. Dar ceea ce le lipsește celorlalte arme este controlabilitatea și un cost relativ scăzut. .44 Magnum costă mai puțin de 800 de dolari în stare nouă, ceea ce este mult pentru un revolver, dar foarte ieftin în comparație cu alte arme din gama sa. Unii utilizatori raportează faptul că au reușit să doboare chiar și urși polari cu o astfel de armă.
Arma inventată de Paul Mauser și compania sa, o versiunede de 7 mm, a devenit punctul de referință, pe care se bazează toate puștile cu șurub și cu care sunt comparate toate. Există trei sisteme principale de acționare cu șurub: Lee-Enfield, Mauser și Mosin-Nagant. Dintre cele trei, sistemul Mauser este de departe cel mai răspândit și cel mai fiabil. Aparent, modelele originale ale acestei arme se află într-o stare bună chiar și în prezent.
Un simbol al Vechiului Vest, revolverul Colt .45 a fost inventat în 1873 și a prins imediat ca fiind extraordinar de precis la distanță apropiată, în comparație cu alte arme populare la acea vreme. Calibrul său era suficient pentru a întoarce un doborî un adversar. Poate fi folosit și astăzi pentru a vâna cerbi și urși negri, încărcăturile mai mari de pulbere pot îndepărta chiar și urșii grizzly.
Benjamin Tyler Henry a inventat această armă în 1860, dar nici Uniunea și nici Confederația care se confruntau în Războiul Civil American nu au vrut să aibă mult de-a face cu aceasta, deoarece se temeau că soldații lor vor trage prea repede și ar risipi muniția. Folosește un cartuș revoluționar, autonom, de calibru .44, cu o putere de oprire de impact ridicată, mai mult decât suficient pentru a pune o persoană la pământ. Poate depozita 16 runde într-o magazie cu tuburi, iar un bun țintaș ar putea trage 28 de runde pe minut. Experții sunt de părere că adoptarea acestei arme ar fi putut schimba cursul conflictului dintre Nord și Sud.
Această armă a fost inventată de John Browning pentru Colt Company, în 1911, ca armă secundară pentru soldații americani. S-a dovedit imediat utilă în Primul Război Mondial, din nou în cel de Al Doilea Război Mondial și a fost de atunci o armă importantă a armatei americane. Dar cea mai impresionantă reușită a acestei arme este ușurința cu care chiar și civilii neinstruiți pot să o folosească cu precizie. Soldații americani au târât această armă prin mlaștini în Teatrul Pacific folosindu-l chiar și în cele mai delicate misiuni.
Suficient de precisă pentru a ținti până la aproximativ 400 de metri, această armă este tot ceea are nevoie oricine într-o luptă, AK-47 fiind considerat apogeul fiabilității armelor de foc. Nu se va defecta în timp ce trage decât dacă i se întâmplă ceva catastrofal. Puteți trece cu un tanc peste această armă, să o aruncați de un perete, să o scufundați în nisip, apă, noroi și, de fiecare dată, va trece imediat când apăsați trăgaciul.
Ce se întâmplă când foloseşti un AK-47 sub apă – VIDEO