Cercetătorii nu au descoperit diferențe semnificative între cele două tipuri de antrenament.
Perioadele de izolare prin care am trecut în ultimele luni au dus la o serie de schimbări fundamentale în stilul nostru de viață, unii dintre noi alegând să își continue rutina de la sala de fitness sau de forță în propriile locuințe. Pornind de la acest fapt, un grup de cercetători de la Universitatea Monash din Australia au vrut să afle dacă există vreo diferență în ceea ce privește efectul pe care exercițiile realizate acasă îl au față de cele făcute la sală.
Pentru a afla răspunsul, cercetătorii au observat timp de 12 luni, un grup de pacienți a primit un regim de fitness care s-a desfășurat într-o sală de fitness. Celălalt grup, pe de altă parte, a primit un regim de antrenament la domiciliu pentru același interval de timp. Cei care au făcut exerciții la domiciliu au completat telefonic sondaje despre, satisfacția generală, starea de sănătate, anxietatea și scala depresiei, iar evaluările complete ale stării de sănătate au fost folosite la final pentru a evalua ambele grupuri, notează The Science Times.
În mod surprinzător, nu s-a observat nicio variație substanțială între grupurile de eșantioane pe parcursul perioadei de intervenție de 12 luni. În cazul ambelor grupuri, angajamentul față de activitatea fizică după ce a început regimul a fost același. Cercetătorii subliniază faptul că studiul lor a demonstrat că este ușor să rămânem inspirați și să ne continuăm rutina de exerciții fizice chiar și cu sălile de sport blocate.
Analiza datelor colectate în timpul experimentului a relevat o diferență semnificativă între cele două grupuri, astfel, participanții care și-au continuat rutina de acasă au prezentat o intensificare a stresului resimțit, cel mai probabil din cauza izolării.
Tipul de exerciţii fizice pe care ar trebui să îl alegi în funcţie de personalitate
De ce apar crampele abdominale atunci când facem exerciţii fizice?
Nivelul de zahăr din sânge influențează eficiența exercițiilor fizice