Gigantul sud-coreean va folosi pentru prima dată tehnologia EUV pentru a grava cipurile.
Samsung Electronics a anunțat pe pagina sa de blog că a început producția în serie a cipurilor sale de memorie mobilă LPDDR5 de 16 GB pe o nouă linie de producție. În anunțul său, compania susține că procesul de producție este primul care folosește tehnologia EUV, Extreme Ultraviolet .
Investind atât de mult în noua lor linie de producție, compania arată, de asemenea, atât consumatorilor, cât și concurenților, că aceștia pleacă de la ideea că piața va cere, în curând, mai multă capacitate de memorie pe dispozitivele lor mobile, notează Tech Xplore.
Această nouă linie de producție a fost construită pe instalația Pyeongtaek situată la câteva sute de kilometri la sud de Seoul și este cea mai mare linie de producție de semiconductori construită vreodată. Acoperă mai mult de 128.900 de metri pătrați de teren, ceea ce, notează Samsung însumează aproximativ 16 terenuri de fotbal.
Compania remarcă, de asemenea, că noua linie de producție va fi utilizată pentru a dezvolta cea mai avansată tehnologie a semiconductoarelor companiei, începând cu cipuri de memorie mobilă LPDDR5 de 16 Gb. Cipurile vor fi folosite, după cum sugerează și numele, pentru dispozitivele mobile. Samsung susține că cipurile de memorie vor avea cea mai mare performanță disponibilă în prezent, pe lângă memoria extinsă.
Oficialii companiei anticipează necesitatea unor astfel de cipuri, care s-ar putea datora tranziției consumatorilor la telefoanele 5G, care vor avea, de asemenea, capabilități AI ,ambele solicitând memoria dispozitivelor.
Samsung precizează faptul că noua lor linie de producție va fi, de asemenea, prima care va utiliza tehnologia EUV ca parte a procesului de fabricație. Un astfel de proces folosește lasere, dar și substanțe chimice sensibile la lumină pentru gravarea circuitelor pe o bază de siliciu. Ei susțin că aceasta va asigura o viteză de producție și o capacitate de producție mult mai mari.
LPDDR5 de 16Gb este, teoretic, cu aproximativ 16% mai rapid decât LPDDR5 de 12 Gb utilizat în prezent în majoritatea telefoanelor high-end. Funcționează la 6.400 Mb/s. Compania susține că o astfel de viteză va permite transferul a 10 filme full-HD de 5 GB într-o singură secundă.
Cipurile de memorie sunt cu 30% mai subțiri decât predecesorii lor, ceea ce le va permite să fie utilizate atât pe dispozitivele standard, cât și pe cele pliabile. Utilizarea acestora ar trebui să permită dispozitive mai subțiri sau mai mult spațiu pentru baterii sau alte piese suplimentare, cum ar fi camerele foto.
Xiaomi vrea să își producă singur cipurile pentru smartphone-uri
Intel a suferit un atac cibernetic. Hackerii au făcut publice detalii despre cipurile companiei