Un caiet de notițe folosit de Sir Isaac Newton și alte „comori” istorice au fost publicate într-o galerie online, unde pot fi vizionate în mod gratuit.
Biblioteca Universității Cambridge s-a alăturat Casei Albe, Bibliotecii Naționale a Marii Britanii și altor instituții culturale pentru a publica imagini de rezoluție înaltă pe site-ul pentru Artă și Cultură al Google.
Printre obiectele care pot fi vizionate se numără și cel mai vechi artefact scris, o tăbliță din lut, care datează din urmă cu 4.000 de ani.
Reprezentanții Cambridge au declarat că platforma le permite vizitatorilor virtuali să mărească pozele pentru a le vedea mult mai detaliat. De asemenea, „detalii fascinante din spatele acestor obiecte unice” pot fi găsite pe platformă.
Printre „comorile” platformei se mai numără manuscrise, cărți și alte obiecte istorice de mare importanță.
Google Arts & Culture conține în jur de 6 milioane de obiecte și permite utilizatorilor să participe la tururi virtuale și să observe galerii din întreaga lume.
„Misiunea noastră este de conserva și de a aduce cultura și arta lumii în mediul online pentru a fi accesibilă pentru oricine și oriunde”, a declarat compania.
Biblioteca Universității Cambridge a fost fondată în urmă cu peste 600 de ani și este una dintre cele mai vechi biblioteci universitare din lume.
Se spune că ar deține copiile tuturor cărților publicate în Marea Britanie și Irlanda începând cu 1710, scrie BBC.
Cele 17 etaje ale sale găzduiesc aproape 10 milioane de obiecte, acestea fiind expuse pe mai mult de 200 de kilometri rafturi.
Inițial, peste 140 de imagini din colecția bibliotecii au fost incluse pe platforma Google, însă reprezentanții au de gând să publice mai multe.
Isaac Newton a gândit un medicament bizar împotriva ciumei, iar acum rețeta este scoasă la licitație
Locurile de pe Pământ care contrazic teoria gravitaţiei propusă de Isaac Newton