V-ați imaginat vreodată o cascadă care să curgă invers? Fenomenul imortalizat în imaginile din galeria foto are însă o explicație.
Intră în GALERIA FOTO!
Într-un an în care râurile din Arizona au curs cu un nămol aburind, iar părți din zăpada din Peninsula Antarctică s-au colorat într-un roșu sângeriu, este posibil să nu fii surprins să afli că mai multe cascade din sud-estul Australiei și-au schimbat cursul cu aproape 180 de grade.
Agenția de știri locală 7NEWS Sydney a postat pe Twitter imagini cu un astfel de fenomen ce a avut loc recent în Australia.
În loc să se reverse pe stâncile de pe coastele New South Wales, cel mai populat stat din Australia, apa este pulverizată înapoi spre uscat într-un fenomen spactaculos care creează un curcubeu și pare că sifidează gravitația.
Evident că există o explicație meteorologică destul de simplă pentru inversarea cursului cascadei: este doar un truc al vântului.
În ultimele zile, Sydney și coasta dimprejur au fost bătute de ploi torențiale, vânturi puternice și valuri oceanice impunătoare. Potrivit 7NEWS Sydney, instrumentele folosite de meteorologi au înregistrat o viteză a vântului de 70 km / oră în Parcul Național Regal, la sud de Sydney, unde au fost înregistrate imaginile.
Vânturile puternice de pe coastă au fost mai mult decât suficiente pentru a devia temporar cursul cascadelor și, din păcate, au afectat și comunitățile din jur. Sute de rezidenți din New South Wales au fost îndemnați să-și părăsească locuințele timp de trei zile în momentele de vârf ale furtunii. Vremea extremă de pe coastă a generat inundații și a lăsat mii de case fără energie electrică.
Din fericire, ploaia a scăzut în intensitate, ordinul de evacuare al rezidenților a fost ridicat, iar cascadele au revenit și ele la cursul lor normal, notează Live Science.
San Rafael, cea mai mare cascadă din Ecuador, a dispărut