În starea de urgenţă, peste 75% dintre angajaţi au preferat să lucreze remote. Companiile şi-au redus spaţiul de lucru fizic la jumătate din capacitate. Firmele investesc lunar între 120 şi 150 de euro pentru work place-urile digitale.
Înainte de epidemie, doar 10% dintre angajaţi preferau să lucreze de acasă. După ce s-a dat ordonanţa de urgenţă, între 75 şi 85% dintre salariaţi au ales să lucreze remote.
Angajatorii spun că randamentul personalului experimentat a crescut cu peste zece la sută.
În prezent, 50% dintre românii care au posibilitatea, lucrează de acasă. Fapt pentru care, companiile au redus la mai mult de jumătate din capacitatea spaţiului de lucru fizic. Firmele au cheltuit lunar între 120 şi 150 de euro, pentru a asigura angajaţilor un mediu digital complet.
Deşi investiţia companiilor în platformele online s-a mărit, costurile totale au scăzut cu peste 30%, potrivit Mediafax.
„Înainte de pandemie, opţiunea de a lucra de acasă a fost tratată superficial. (…) Am avut departamente care au avut de suferit, acolo unde aveam de integrat mereu angajaţi noi”, spune Bogdan Tudor, patronul unei firme IT.
Acesta a declarat că ceea ce a reușit firma să facă a fost să nu scadă salariile angajaţilor.
„Este o limită mai neclară între job şi casă. (…) Un volum mai mare de muncă, uneori poate să însemne o creştere a productivităţii, alteori nu”, declară Viorel Panaite, consultant.