Noua tehnologie captează dioxidul de carbon, care poate fi amestecat cu alte substanțe pentru a produce noi combustibili.
Lumea în care trăim are nevoie de cantități foarte mari de energie, din păcate, producerea acestei energii duce și la emiterea unor cantități semnificative de gaze cu efect de seră. Un studiu recent oferă o posibilă soluție pentru ameliorarea acestei situații.
Oamenii de știință au plecat de observațiile din teren care indică faptul că sistemele de capturare a carbonului au nevoie de o cantitate mare de energie, ceea ce, în cele din urmă nu rezolvă problema cu care ne confruntăm. Noul sistem funcționează la temperaturi mult mai mici, ceea ce înseamnă că poate deveni o soluție viabilă pentru centralele electrice, notează Futurism.
Cercetătorii explică faptul că temperatura mai joasă la care operează acest sistem permite capturarea dioxidului de carbon și, în cele din urmă, combinarea acestuia cu hidrogenul pentru a produce metan sau chiar benzină.
Acest sistem va permite centralelor electrice să producă mai multă energie fără a mai elibera cantități mari de dioxid de carbon și alte gaze cu efect de seră în atmosferă.
Evident, tehnologia nu reprezintă o soluție la fel de eficientă ca înlocuirea energiei pe bază de combustibili fosili cu surse de energie regenerabilă, dar cu siguranță reprezintă un pas în direcția potrivită.
Studiul a fost publicat în ACS Sustainable Chemical Engineering.
O nouă modalitate prin care dioxidul de carbon poate fi ”reciclat”
Pandemia a cauzat o scădere de 17% a emisiilor de carbon în luna aprilie
Pădurile tropicale pierd masiv din capacitatea de stocare a dioxidului de carbon