Începând cu 1 iunie, putem ieşi la terasă dacă respectăm normele impuse: ni se va măsura temperatura la intrarea pe terasă, iar mesele vor fi distanţate la doi metri una de alta.
Din 1 iunie putem ieşi din nou la terasă, dar numai dacă respectăm regulile.
Când ajungem acolo, ni se va lua temperatura. Va trebui să ne dezinfectăm mâinile şi încălţările cu aparatele puse la dispoziţie la terase.
Reuniunile cu prietenii se pot face doar cu maxim 8 persoane la o masă. Unii proprietari de restaurante spun chiar 4.
„Îi rugăm pe oaspeţii care vin pe terasele noastre să poarte mască şi mănuşi. În cazul în care nu vor avea mască şi mănuşi, noi le vom pune la dispoziţie”, spune Radu Dumirescu, fondatorul grupului de restaurante Studio Hospitality Concept.
La rândul său, Iulian Constantin, head chef şi asociat Zen Sushi, declară: „Să ţină cont de măsurile luate de restaurante, să nu facă fiecare ce crede. Avem în jur de 50 de locuri pe terasă, deci vor fi undeva la 20-25 de locuri maxim. Vom angaja o persoană care va face curăţenie după fiecare persoană care va intra la baie”.
După mai mult de două luni de inactivitate, industria HoReCa îţi redeschide treptat porţile.
Pe 15 iunie, restaurantele se vor redeschide parţial la interior.
În final, la 1 iunie, toate localurile HoReCa ar putea să fie redeschise dacă nu vor exista derapaje majore la numărul îmbolnăvirilor de COVID-19, potrivit Mediafax.