Râul Yangtze reprezintă linia de demarcaţie între oraşul Jiujiang din provincia Jiangxi şi Huanggang din Hubei, unul dintre oraşele cel mai puternic lovite de focarul de coronavirus şi acum izolat de restul Chinei pentru a încerca să controleze agentul patogen.
Dar traficul peste râul Yangtze arată că interdicţia este permeabilă, ridicând îndoieli asupra eficienţei acesteia şi oferind o privire asupra vieţii în interiorul epicentrului a ceea ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a numit o urgenţă globală.
Wu Minzhou, un proprietar de magazin de 40 de ani, care pescuia lângă podul de pe partea dinspre Jiangxi, a declarat că este îngrijorat de excepţiile făcute pentru persoanele care pleacă din Hubei.
„Pentru că există o perioadă de incubare în joc aici, dacă pleacă spre exemplu spre oraşele din nordul Chinei, atunci este foarte posibil să infecteze şi aceste zone”, a spus el, potrivit Mediafax.
Deşi circulaţia autovehiculelor nu este permisă peste pod, acesta este totuşi deschis pietonilor. Poliţia a explicat că oamenii pot intra în Hubei şi că vor putea ieşi, dar numai în „circumstanţe speciale”.
Acestea includ persoane care se aflau în Hubei, dar au rezervat bilete de tren pentru a pleca din Jiujiang înainte de Anul Nou Chinezesc.
Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat că joi au fost identificate aproape 2.000 de noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 9.692 de cazuri, iar numărul total al deceselor se ridică la 213.