Recent, SpaceX a lansat cel de al treilea lot din reţeaua Starlink, crescând numărul de sateliţi lansaţi şi administraţi de către această companie spaţială la 180. Dintre sateliţii lansaţi, sunt operaţionali 170, ceea ce face din compania deţinută de către Elon Musk cel mai mare operator de pe orbita terestră. În viitor, planurile companiei cuprind o extindere considerabilă a ehipamentelor plasate pe orbită, reţeaua urmând să aibă aproximativ 42.000 de sateliţi până la finalul deceniului.
Într-un anunţ pe o reţea de socializare, Elon Musk a precizat că utilizatorii reţelei nu vor avea nevoie de o pregătire în prealabil pentru a se putea conecta la reţeaua de sateliţi Starlink. El a explicat că utilizatorii vor trebui să îndrepte un dispozitiv care va semăna cu un „OZN pe un băţ” şi după pot naviga pe internet, notează Business Insider.
Looks like a thin, flat, round UFO on a stick. Starlink Terminal has motors to self-adjust optimal angle to view sky. Instructions are simply:
– Plug in socket
– Point at sky
These instructions work in either order. No training required.— Elon Musk (@elonmusk) 7 ianuarie 2020
În cadrul unei conferinţe de presă, Musk a descris dispozitivul care îi va ajuta pe utilizatori să se conecteze la reţea ca fiind o antenă care va arăta ca o „o pizza de dimensiuni mici spre mijlocii”. Recent, însă, el a „clarificat” situaţia şi a explicat forma finală a acestui dispozitiv.
În prezent, nu există poze ale acestui terminal, dar, după cum notează ””Space News””, Elon Musk foloseşte un astfel de dispozitiv în propia sa locuinţă din Los Angeles.
Citeşte şi:
Elon Musk a trimis primul tweet folosind reţeaua Starlink
SpaceX anunţă că lucrează la remedierea unora dintre problemele cauzate de către reţeaua Starlink
Apelul unor savanţi: Sateliţii Starlink sunt ”o ameninţare la adresa astronomiei”