O echipă de arheologi de la Universitatea Cincinnati, condusă de către Jack Davis şi Sharon Stocker, au excavat două morminte din Epoca Bronuzlui, cu o vechime de 3.500 de ani. Cele două morminte ies în evidenţă datorită proximităţii de un alt mormânt, descoperit în anul 2015, dar şi din cauza artefactelor. Arheologii au raportat faptul că au identificat urme de foiţă de aur atunci când au analizat cele două morminte, notează Science Alert.
Cele două morminte, descoperite în Pylos, în apropierea Mării Mediterane, sunt ascunse în subteran şi, după cum au relevat analizele, au fost jefuite de mare parte dintre artefacte de-a lungul timpului.
Arheologii au numit cele două morminte Tholos VI şi Tholos VII, primul măsurând 12 metri, în timp ce cel de al doilea măsoară 8.5 metri. Datorită condiţiilor de mediu, domurile care le acopereau s-au prăbuşit, iar vegetaţia din jur a acoperit ruinele. Din această cauză, pentru excavarea celor două morminte şi recuperearea artefctelor din jurul acestora a fost nevoie de 18 luni. Arheologii explică faptul că, în ciuda faptului că prăbuşirea domului a dus la distrugerea unora dintre artefacte, aceasta a dus şi la conservarea lor până în prezent, ferindu-le de jefuitorii de morminte.
Artefactele recuperate din cele două morminte arată puterea financiară de care se bucurau familiile celor îngropaţi în acestea. Arheologii reuşind să recupereze două inele din aur, fire de aur, şi o serie de materiale şi obiecte care au fost importate din Egipt.
Citeşte şi: