Tabloul „Te Bourao II”, cu păsări şi flori în nuanţe bogate de albastru şi verde, a fost pictat în 1897, pe când Gauguin locuia în insula polineziană, potrivit Mediafax.
Aceasta a fost singura lucrare de artă a lui Gauguin rămasă într-o colecţie privată şi, totodată, una dintr-o serie de nouă picturi inclusă într-un proiect artistic mai amplu, „Where Do We Come From? What Are We? Where Are We Going?” (De unde venim? Ce suntem? Unde mergem?).
În 1881, Paul Gauguin avea 33 de ani şi ducea o viaţă confortabilă de burghez în Paris, alături de soţia sa, daneza Mette-Sophie Gad, şi de cei cinci copii ai lor. Făcuse deja cunoştinţă cu impresioniştii, câţiva ani mai devreme, prin intermediul lui Gustave Arosa, om de afaceri şi mare amator de artă. În 1874, îl cunoscuse pe Camille Pissarro, care l-a făcut să iubească pictura şi să îşi expună lucrările alături de ale sale. În 1882, Gauguin îşi va abandona slujba la bursă pentru a se dedica exclusiv picturii.
Paul Gauguin a devenit celebru abia după moartea sa, în 1903, la vârsta de 54 de ani. Opera sa a fost sursă de inspiraţie pentru avangarda franceză şi mulţi artişti moderni, precum Pablo Picasso şi Henri Matisse.