Prezentul arată foarte bine pentru Elon Musk şi companiile sale, în special pentru SpaceX. În ultimele luni, compania spaţială a lansat primul lot al reţelei de sateliţi Starlink şi, recent, zborurile experiemntale ale Starhopper au fost finalizate cu succes.
Reuşita zborurilor de test ale Starhopper deschide calea pentru rachetele spaţiale ale programului Starship. De asemenea, această reuşită i-a permis CEO-ului SpaceX, să speculeze cu privire la viitoarele proiecte ale companiei pe care o conduce, notează Futurism.
Probably 18m for next gen system
— Elon Musk (@elonmusk) 28 august 2019
Pe Twitter, Elon Musk a explicat că speră ca viitoarele versiuni ale rachetelor ar putea să ajungă la un diametru interior de 18 metri. Pentru comparaţie, rachetele Starship au un diametru interior de doar nouă metri.
Experţii sunt de părere că pornind de la această cifră a diamentului interior şi păstrând proporţiile actuale ale rachetelor Starship, rachetele generaţiei a doua din acest proiect vor ajunge la o înălţime de 240 de metri. Iar greutatea acestui „gigant” al spaţiului ar putea ajunge la aproape 40.000 de tone în momentul premergător unei lansări, atunci când rezervoarele de combustibil vor fi pline.
În acest moment, un simplu tweet din partea lui Musk nu poate echivala cu o certitudine a planurile şi proiectelor pe care SpaceX le va dezvolta în viitor. Ce ştim cu siguranţă în acest moment este dorinţa acestuia de a se asigura că SpaceX va ajunge, în cel mai scurt timp posibil, pe suprafaţa planetei Marte. Un alt lucru de care putem fi siguri este că un proiect atât de ambiţios precum cel despre care a speculat Elon Musk ar avea nevoie de o mare cantitate de resurse pentru a prinde viaţă. Calculele efectuate de către unii experţi arată că o rachetă din cea de a doua generaţie a programului Starship, cu un diamtru interior de 18 metri, ar avea nevoie de cel puţin 100 de propulsoare Raptor.
Citeşte şi:
Astronauţii americani au testat costumele spaţiale proiectate de către SpaceX
SpaceX a lucrat în secret la încă o bază pentru navete spaţiale
Directorul Roscosmos declară că nu ar apela niciodată la serviciile SpaceX