Gustul rădăcinii de pătrunjel este descris ca fiind dulceag, asemănător ţelinei sau morcovilor. Rădăcina de pătrunjel poate fi consumată în stare proaspătă, în salate, feliată, în sandviciuri, în ciorbe, fiartă, sub formă de piure, sotată, preparată la abur, la cuptor sau la grătar.
Bogată în vitaminele A, C, K, minerale precum cupru, fier, iod, potasiu, calciu, fosfor, proteine şi fibre de calitate, rădăcina de pătrunjel este un superaliment pe care ar trebui să îl consumi mai des, dacă vrei să ai o sănătate la cote maxime.
Încă din cele mai vechi timpuri, rădăcina de pătrunjel este considerată un adevărat medicament natural împotriva unor probleme precum constipaţia, crampele menstruale sau flatulenţa.
Iată care sunt principalele beneficii ale rădăcinii de pătrunjel şi în ce situaţii este contraindicat consumul acestui aliment!