Igor Bergler şi-a depăşit astfel propriul record, stabilit cu volumul „Biblia pierdută”, apărut la editura RAO şi care, în iulie anul trecut, a devenit cel mai vândut roman românesc din ultimele decenii, cu peste 160.000 de exemplare.
După succesul extraordinar din România, drepturile pentru „Biblia pierdută” au fost cumpărate în 31 de ţări. Pentru ţările vorbitoare de limbă spaniolă, cartea autorului român a fost achiziţionată de cel mai mare grup editorial din lume, Peguin – Random House. De asemenea, în Franţa, cartea este tipărită de grupul Planeta, al doilea ca mărime din lume, iar, în restul ţărilor, volumul a fost achiziţionat de cele mai importante edituri.
Romanul a înregistrat deja succes în Spania şi America Latină, în Italia, Serbia şi fostele republici iugoslave, în Rusia şi fostele republici sovietice vorbitoare de rusă şi urmează să apară, printre altele, în Franţa şi Germania.
De asemenea, au început licitaţiile pentru „Testamentul lui Abraham”, volum apărut în România la editura Litera.
Toate cele trei cărţi lansate până în prezent de Igor Bergler, „Biblia pierdută”, „Testamentul lui Abraham” şi „6 poveşti cu draci” (Litera), au primit marele premiu al publicului la cel mai important eveniment editorial românesc, Târgul de Carte Gaudeamus. Igor Bergler este, de altfel, singurul autor român care a câştigat de trei ori consecutiv acest prestigios premiu.
În toamna acestui an, va apărea, tot la editura Litera, cea de-a treia carte a trilogiei „Charles Baker”, „Minciuna lui Michelangelo”.
Igor Bergler a studiat, în perioada 1991 – 1995, regie de film la Universitatea Ecologică Bucureşti, iar, între 1993 – 1997, comunicaţii audiovizuale, la Academia de Teatru şi Film Bucureşti. Are în palmares şapte scurtmetraje, două mediumetraje şi două lungmetraje, în calitate de regizor şi scenarist. A fost, de asemenea, redactor şi realizator de emisiuni.