Femeile ce lucrează pe un program prelungit, mai mult de 55 de ore pe săptămână, prezintă un risc cu 7,3% mai ridicat de dezvoltare a simptomelor asociate depresiei, în comparaţie cu femeile ce lucrează 35-40 de ore pe săptămână.
Studiul arată că rezultatele nu se aplică şi în cazul bărbaţilor, scrie Business Standard. „Acesta este un studiu bazat pe observaţii. Deşi nu putem stabili cauzele, ştim că femeile sunt supuse unei activităţi suplimentare, deoarece realizează mai multe sarcini casnice decât bărbaţii. Acest fapt adaugă un timp mai prelungit de muncă şi o serie copleşitoare de responsabilităţi”, a declarat principalul autor al studiului Gill Weston, student postdoctoral din cadrul University College London.
„De asemenea, şi femeile ce lucrează weekenduri suplimentare din sectorul de activitate al locurilor de muncă cu salarii reduse tind să aibă un nivel mai crescut de dezvoltare a depresiei”, a mai explicat Weston.
În cadrul studiului, echipa a inclus 11.215 bărbaţi şi 12.188 de femei. Analiza a mai demonstrat că atât femeile, cât şi bărbaţii ce lucrează în weekenduri, prezintă un risc cu 3,4% mai crescut de dezvoltare a depresiei.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
De ce unele persoane au mai mult succes la locul de muncă decât altele?
Cauţi un loc de muncă? Sentimentului de invidie dintre contracandidaţi are şi efecte POZITIVE