Submarinul UC-16 s-a lovit de litoralul de la Wissant, Franţa, în iulie 1917 din cauza ceţei foarte groase şi a fost scufundat de echipaj pentru a nu putea fi folosit de francezi. De-a lungul timpului, vântul şi nisipul au îngropat vasul abandonat. Recent, două porţiuni mari ale structurii ruginite ale acestuia au devenit vizibile, devenind o atracţie locală, scrie Fox News.
Puţine se cunosc despre submarinul german, cu excepţia unor elemente din istoria sa din timpul războiului şi soarta membrilor echipajului. UC-16 a fost responsabil pentru scufundarea a 11 nave franceze şi britanice în timpul Primului Război Mondial. În timpul ultimului său voiaj, a călătorit de la Zeebruge, Belgia, spre porturile Boulogne-sur-Mer şi La Havre, din Franţa, pentru a plasa mine.
Totuşi, UC-16 nu a ajuns departe, ajungând la mal, la nord de Boulogne-sur-Mer, în Wissant. Atunci când echipajul a realizat că nava nu poate fi salvată, au scufundat-o şi s-au predat autorităţilor franceze.
„Epava este vizibilă pentru puţin timp o dată la 2-3 ani, în funcţie de curenţii şi vântul care influenţează mişcările nisipului, dar cu un vânt mai puternic, nava va dispărea din nou”, a precizat Bernard Bracq, primarul localităţii Wissant.
Alţi istorici şi localnici nu sunt de acord. Un ghid turistic din Wissant, pe nume Vincent Schmitt, precizează că următorii curenţi pot expune epava şi mai mult. „Toţi localnicii ştiau că este un submarin acolo, dar o mare parte din epavă este îngropată şi deci invizibilă”, a precizat acesta.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Poţi vizita epava Titanicului pentru suma de 100.000 de dolari