Specialiştii au utilizat gândaci pentru a-şi testa teoria, însă ei afirmă că aceştia pot fi utilizaţi ca un mandator pentru oameni. Conform USA Today, gândacii sunt una dintre cele mai comune specii de pe Pământ. Aşadar, „rezultatele sunt foarte importante pentru înţelegerea modului în care speciile reacţionează la schimbările climatice”, afirmă coautorul studiului Matt Cage, ecologist din cadrul Universităţii din estul Angliei.
Valurile de căldură ar putea fi tot mai frecvente şi mai extreme în acest secol din cauza activităţii oamenilor.
„Cercetarea a demonstrat că şocul termic poate distruge reproducerea masculină la animalele cu sânge cald, studiile anterioare au arătat că acest lucru duce la infertilitate în cazul mamiferelor”, a declarat coordonatorul studiului, KIrs Sales din cadrul Universităţii din estul Angliei. „Cercetarea noastră arată că valurile de căldură înjumătăţesc capacităţile de reproducere ale masculilor, surprinzător este cât de consecvent este efectul”, a adăugat el.
În cazul bărbaţilor, testiculele sunt cele ce formează sperma, pentru a realiza acest lucru temperatura lor trebuie să fie mai scăzută decât cea din interiorul corpului. În cadrul studiului recent, specialiştii au descoperit că „temperaturile valurilor de căldură afectează reproducţia masculilor, dar nu şi a femelelor. Valurile de căldură succesive pot duce chiar la sterilizarea masculilor”, conform studiului.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Fertilitatea bărbaţilor scade considerabil după vârsta de 41 de ani
Ce alimente trebuie să consume bărbaţii pentru a avea spermatozoizi vioi?
Fertilitatea bărbaţilor: Slăbitul şi medicamentele pentru cancer îmbunătăţesc calitatea spermei
Cafeaua inhibă fertilitatea masculină, în timp ce alcoolul o stimulează