Smartphone-urile Samsung de top sunt „familiare” atunci când vine vorba despre design. Încă de la Galaxy S6, acestea au fost construite din panouri de sticlă pe ambele părţi, cu o ramă subţire din metal între ele, care să ofere o bună prindere în mână şi o rezistenţă sporită atât la utilizarea de zi cu zi, cât şi în cazul unor accidente.
Dacă priveşti Galaxy Note9 de la distanţă, este foarte greu să îl deosebeşti de „fratele” lui de anul trecut, întrucât liniile de design sunt în mare parte aceleaşi. La fel ca în cazul generaţiei S9, Samsung a ales să îmbunătăţească design-ul deja existent, în loc să încerce să reinventeze din nou identitatea brandului. Note9 este însă uşor de deosebit faţă de Note8 odată ce ridici telefonul. Rama metalică pare puţin mai pronunţată pe laterale, oferind o prindere mult mai bună în mână, întrucât marginile sale sunt uşor teşite şi mai puţin rotunjite, ceva ce va ajuta la împiedicarea alunecarea.
De asemenea, telefonul este mai greu şi puţin mai gros. Diferenţele nu sunt mari, însă pot fi cu uşurinţă simţite (6 grame şi 0,2 mm), graţie formei uşor diferite. De asemenea, display-ul este acum cu 0,1 mm mai mare în diagonală, o altă diferenţă pe care nu o poţi observa cu ochiul liber decât dacă ai cele două telefoane unul lângă celălalt. Dacă pe partea din faţă cele două telefoane sunt aproape identice de la depărtare, cu margini foarte subţiri deasupra şi sub display şi sticlă cam de aceeaşi formă, cu o curbură mai puţin pronunţată şi colţuri mai puţin rotunjite edecât pe S8 şi S9, pe partea din spate avem parte de câteva schimbări.
Sistemul de camere este împrumutat direct de pe Galaxy S9+, însă asemeni Note8, acesta este încadrat într-un dreptunghi cu colţuri rotunjite, senzorii fiind aliniaţi pe orizontală. Acest „chenar” este acum mult mai armonios integrat în design-ul telefonului, întrucât este vopsit în culorile carcasei şi nu mai este negru pe toate versiunile. Pentru testare am avut la dispoziţie modelul de culoare albastră, care vine cu S-Pen-ul de culoare galbenă.