Home » D:News » Care este cel mai bun tip de apă pentru consum

Care este cel mai bun tip de apă pentru consum

Care este cel mai bun tip de apă pentru consum
Publicat: 06.08.2018
Corpul uman este alcătuit din apă în proporţie de 70%. Apa înseamnă viaţa. Toată lumea ştie acest lucru, toată lumea îl repetă. Dar ce apă să alegem?
Apa nu conţine nici calorii, nici glucide, nici proteine şi lipide, ci doar gaze, în principal oxigen, gaz carbonic, azot, metan, o sursă de minerale şi milioane de substanţe organice.
 
Apa: avantaje pentru sănătate
În corpul nostru. Rolul său este complex şi, deopotrivă, multiplu. Apa este implicată în schimbul de elemente nutritive (transport, absorbţie, reacţii chimice la nivel celular) şi gestionează volumul sangvin, salivar şi limfatic. De asemenea, lubrifiază şi reglează temperatura (transpiraţia contribuie la disiparea căldurii) drenează şi facilitează eliminarea.
 
Cu mai puţine minerale, mai bună. Cu cât o apă este mai puternic mineralizată (în calciu, magneziu) cu atât profesioniştii din publicitate se bucură mai mult. Dar cu cât conţinutul de minerale este mai mic, cu atât apa respectivă este mai bună pentru sănătate- în cazul celor care nu au nevoie de un aport suplimentar de un tip sau altul. Nivelul de reziduuri uscate trebuie să fie cât mai mic cu putinţă: între 10 şi 150 de mg/l cel mult, mai ales pentru sugari.
 
Cea mai bună apă. Trebuie să fie foarte slab acidă, cu un pH de circa 6, 7, uşor reductoare (inversul caracterului oxidant), cu un rH2 ( potenţialul redox) sub 28, şi să aibă o foarte mare rezistivitate (capacitatea de a se opune trecerii curentului electric). Acest ultim criteriu defineşte indirect puritatea apei, adică rezistenţa la propagarea microbilor, bacteriilor şi toxinelor.
 
Apa de la robinet
Este potabilă. E supusă la tratamente antibacteriene, conţine mult calcar, nitraţi şi urme de clor, dar respectă criteriile de potabilitate şi alte norme stricte. Ca urmare a surselor de poluare tot mai numeroase, a tratamentelor la care este supusă, care au devenit tot mai complexe, calitatea sa (conţinutul de nitraţi, spre exemplu) variază de la o regiune la alta. Doritorii pot solicita consultarea buletinelor de analiză la autorităţile de profil.
 
Continuarea pe CSID.
 

 

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase