„Acesta este primul studiu care arată că BPA poate avea un impact negativ asupra metabolismului într-un mod în care a putut fi asociat cu bolile intestinale”, a afirmat Jennifer DeLuca, autoarea studiului.
„Deşi cauzele pentru acest grup de boli nu au fost determinate, se ştie că expunerile la mediu precum dieta, fumatul, infecţiile şi substanţele toxice sunt factori de risc pentru apariţie”, a adăugat Kimberly Allred, o altă autoare a studiului. „Aici am dorit să ne concentrăm atenţia asupra efectului pe care BPA-urile le pot avea asupra şanselor apariţiei bolilor intestinale”.
BPA se găseşte în recipientele pentru băutură şi mâncare, precum sticlele cu apă şi pe această cale poate contamina alimentele, ajungând ulterior în corpul uman, relatează Science Daily.
În urma analizelor realizate pe şoareci, s-a observat că nivelul crescut de BPA duce la inflamarea colonului şi, mai rău, expunerea la acest compus a dus la creşterea mortalităţii, înrăutăţind simptomele atunci când grupul de şoareci a fost comparat cu un grup de control.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
O metodă eficientă şi inedită de a scăpa de deşeurile de plastic este furnizată de omizi
Ce trebuie să ştii despre sticlele de plastic pe care le cumperi din magazin
Balenele ”se hrănesc” zilnic cu aproximativ 171 de obiecte din plastic