După secvenţierea genomului ursului koala şi determinarea genelor active din inimă, ficat şi alte ţesuturi, cercetătorii au descoperit că aceste animale şi-au extins considerabil numărul de papile gustative. Conform Phys, animalele au o copie în plus a genei ce îi ajută să determine conţinutul de apă din frunze.
Aceste gene suplimentare ajută urşii koala să determine valoarea nutriţională a hranei. De asemenea, genomii conţin şi un număr uriaş de gene pentru detoxifierea toxinelor din frunze, susţin specialiştii.
Toate aceste abilităţi ajută animalul să găsească cea mai bună sursă de hrană, deoarece frunzele de eucalipt nu sunt bogate în calorii. Chiar şi aşa urşii koala nu au suficientă energie pentru a mai face alte lucruri, ei petrec 22 de ore pe zi dormind.
Datele genomice au dezvăluit modul în care sistemul imunitar al urşilor koala reacţionează la chlamydia, o bacterie ce se transmite pe cale sexuală. Informaţiile ar putea ajuta la dezvoltarea unui vaccin.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: