Home » D:News » Acestea sunt alimentele care scad nivelul de zahăr din sânge

Acestea sunt alimentele care scad nivelul de zahăr din sânge

Acestea sunt alimentele care scad nivelul de zahăr din sânge
Publicat: 25.06.2018
Din ce în ce mai mulţi români suferă de prediabet, o problemă de sănătate foarte serioasă, dar 90% dintre ei nici măcar nu ştiu. Prediabetul apare atunci când nivelul glicemiei este mai mare decât în mod normal, dar nu este suficient de ridicat pentru a fi diabet de tip 2. Cei cu prediabet au, de obicei, o anumită rezistenţă la insulină sau pancreasul lor nu este capabil să producă suficientă insulină pentru a-şi păstra zahărul în sânge la un nivel sănătos. Deşi aceste persoane au până la 50% şanse de a dezvolta diabet în următorii 5-10 ani, cu modificări ale stilului de viaţă - cum ar fi consumul de alimente care scad nivelul de zahăr din sânge – riscul poate fi redus semnificativ.
În plus faţă de a deveni mai activ, scăderea în greutate, scăderea stresului, renunţarea la fumat şi un somn de calitate, mâncarea mai sănătoasă poate ajuta la prevenirea sau inversarea efectului prediabetului. Iată cinci alimente pe care să le introduci în dietă, dacă eşti în grupa de risc, dar şi câteva reguli alimentare pe care trebuie să le respecţi:
 
Cum să mănânci pentru a preveni diabetul
Mănâncă la fiecare 3-6 ore
 
Ia micul dejun într-o oră sau două ore de la trezire şi apoi mănâncă o gustare sau o masă la fiecare trei până la şase ore. Aceasta va avea ca rezultat trei până la şase mese şi gustări totale zilnic. Este nevoie de aproximativ patru până la şase ore pentru ca organismul tău. În felul acesta corpul tău se va educa să îşi ţină glicemia sub control.
 
Echilibrează mesele
 
Umple jumătate de farfurie cu legume şi cealaltă jumătate cu carbohidraţi integrali şi cu proteine. Aceşti carbohidraţi complecşi au mai multe fibre şi substanţe nutritive decât carbohidraţii procesaţi, cum ar fi orezul alb, pâinea şi pastele, iar fibrele ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge.
 
Mănâncă mai puţin seara
 
Ghidează-te după zicala: „Mănâncă micul dejun ca un rege, prânzul ca un prinţ şi cina ca un cerşetor.” În timp ce o gustare mică, de aproximativ 100-150 de calorii, înainte de culcare este în regulă, asigură-te că masa de seara o iei cu cel puţin 4 ore înainte de culcare. Mâncatul nechibzuit la sfârşitul zilei poate creşte riscul obezităţii şi al diabetului, conform studiilor. Cercetări recente au arătat că în acest caz ai nevoie de mai multă insulină pentru a-ţi regla glicemia, în comparaţie cu mâncatul mai devreme în timpul zilei.  
 
Continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase