De asemenea, mai multe dintre aceste grupuri vor forma alianţe de al doilea nivel – unele care pot dura chiar toată viaţa, scrie National Geographic.
Masculii au fiecare sunetul propriu, care desemnează un fel de nume. Mai mult, într-o comunitate de acest fel „numele” nu se repetă.
„Aceste etichete vocale sau nume, permit animalelor să formeze relaţii sociale complexe”, a precizat Stephanie King, autoarea principală a studiului de la University of Western Australia. „Trebuie să ştii cine îţi sunt prietenii şi cine îţi sunt rivalii şi de asemenea cine sunt prietenii rivalilor tăi”.
Relaţiile acestea sunt atât de strânse încât masculii delfin petrec mult timp având grijă unul de altul cu ajutorul aripioarelor pectorale. Imaginile au scos la iveală că aceştia pot înota unul lângă altul, cu aripioarele suprapunându-se, ca şi cum s-ar ţine de mână.
În afară de atingere, sincronizarea înotului delfinilor este aproape ca un marş militar. „Sincronizarea a fost asociată cu eliberarea de oxitocină la oameni, care promovează cooperare şi încredere”, a adăugat King. Este posibil ca acest comportament să declanşeze aceleaşi răspunsuri la delfini, adăugând încă un element la puzzle-ul cu privire la modul în care animalele dezvoltă reţele sociale complexe.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Viaţa ”secretă” a delfinilor, scoasă la iveală cu ajutorul unor camere performante – VIDEO