Altfel spus, pentru prima dată în lume, inginerii au putut renunţa la „cordul ombilical” şi au adăugat un creier, permiţând RoboFly să facă primele fluturări independente de aripi, scrie Science Daily.
„Până acum, conceptul de roboţi wireless de dimensiunea insectelor era de domeniul SF-ului”, a precizat Sawyer Fuller, profesor asistent la Universitatea Washington şi membru al echipei de cercetare. „Noul nostru RoboFly este mult mai aproape de viaţa reală”.
Cea mai mare provocare a fost reprezentată de mişcarea aripilor, care este un proces care consumă multă energie, de aceea, specialiştii au recurs la utilizarea unui impuls îngust cu laser pentru a alimenta robotul. Aceştia au direcţionat lumina spre celula receptoare care este ataşată de RoboFly, convertind-o în electricitate.
De asemenea, inginerii i-au dat un creier în forma unui microcontroller care „acţionează ca un creier adevărat al insectei spunând muşchilor aripilor când să se mişte”, a adăugat Vikram Iyer, co-autor al studiului.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Un robot a realizat, ÎN PREMIERĂ, o operaţie în interiorul ochiului uman
VIDEO. Revoluţie în lumea roboticii: a fost inventat un robot care creşte ca o plantă
Sophia, primul robot cu cetăţenie din lume, vrea şi familie. Cum şi-ar numi copilul