Inspiraţi de abordarea organismului de a dezintegra alcoolul, profesorul Yunfeng Lu şi studentul său Duo Xu, de la Universitatea California, Los Angeles, şi profesorul Cheng Ji, un expert în boli hepatice de la Keck School of Medicine de la Universitatea California, au ales trei enzime naturale care transformă alcoolul în molecule inofensive, scrie The Conversation.
Partea dificilă a fost administrarea acestor enzime în ficat într-un mod sigur, atât pentru enzime, cât şi pentru organism. Savanţii le-au învelit în nanocapsule realizate dintr-un material deja aprobat de U.S. Food and Drug Administration. Acestea au fost injectate în venele şoarecilor în stare de ebrietate, devenind, odată ajunse în ficat, mini-reactoare de digerare a alcoolului.
Nivelul de alcool din sângele şoarecilor a scăzut cu 45% în doar patru ore, comparativ cu grupul de control, căruia nu i-a fost administrat medicamentul.
În afară de abilitatea de a elimina alcoolul mai repede şi de a preveni intoxicarea, medicamentul va proteja ficatul de efectele nocive ale alcoolului.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Când consumul de alcool duce la alcoolism şi cum se poate combate acesta
Surprinzător, dar consumul de alcool îmbunătăţeşte memoria
Consumul unui singur pahar de alcool în plus pe săptămână îţi scurtează viaţa cu 30 de minute