Noul studiu a scos la iveală că atunci când cercetătorii încercau să localizeze balenele albe din Atlanticul de Nord, specie ameninţată de dispariţie, au dat peste ceva ciudat: în 10 ocazii diferite, rechinii se adunau în grupuri extrem de mari, scrie Science Alert.
Situaţia este bizară pentru că C. maximus, care este al doilea cel mai mare peşte din lume, este de obicei destul de solitar, umblând în grupuri mici, de câţiva rechini sau singur. Din 10.000 de observaţii documentate, 99% sunt incluse în această situaţie. De asemenea, în 90% din timp, acesta stă în adâncuri.
Totuşi, imaginile culese de la altitudine de cercetătorii de la NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) arată un grup de peste 1.400 de rechini.
Cel mai probabil, conform biologului Leah Crowe, autoarea principală a studiului, rechinii îşi folosesc numărul pentru a reduce frânarea atunci când îşi deschid gurile pentru hrănirea cu zooplancton. Rechinii se folosesc de curenţii creaţi de ceilalţi din jur pentru a conserva energia în timp ce mănâncă.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Top 5 mituri despre rechini, false. Care este cea mai mare ameninţare a rechinilor
Cele mai primejdioase specii de rechini
Costumul de baie anti-rechin – inovaţia unei companii australiene (FOTO)
A fost descoperită o nouă specie de rechin în Oceanul Atlantic