Pentru formularea unei politici mai clare privind consumul de alcool în cantităţi sigure, specialiştii au analizat datele din 83 de studii desfăşurate pe termen lung ale participanţilor din 19 ţări dezvoltate. Conform Busines Insider, 599.912 consumatori ce nu aveau probleme cardiovasculare au fost împărţiţi în opt grupuri în funcţie de cantitatea de alcool (în grame) pe care o consumau săptămânal.
În următoarea etapă a fost urmărit consumul de alcool şi legătura lui cu ”toate cauzele posibile ale mortalităţii”. Rezultatele sugerează că pentru un risc scăzut al mortalităţii este recomandată consumarea a 100 de grame de alcool pe săptămână, acesta fiind echivalentul a cinci pahare de 175 de mililitri de vin sau bere pe săptămână.
Bărbaţii ce consumau în medie mai puţin de 100 de grame de alcool săptămânal aveau o speranţă de viaţă cu 1-2 ani mai mare, după vârsta de 40 de ani. În cadrul studiului a fost descoperit că persoanele ce consumau peste 100 de grame de alcool săptămânal aveau un risc mai crescut de dezvoltare a atacurilor cerebrale, anevrismului, infarctului şi a morţii. Analizele au mai scos în evidenţă faptul că persoanele ce consumă frecvent bere sau băuturi spirtoase sunt supuse celui mai mare risc de mortalitate.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: