Mănâncă multe legume
În mod tradiţional, japonezii mănâncă mult orez, legume, peşte şi apetitul japonezilor pentru soia fermentat şi alge este binecunoscut, însemnând că nu duc lipsă de vitamine, minerale şi alte elemente care asigură o viaţă echilibrată.
Gătesc altfel decât noi
Tempura, tonkatsu şi crochetele, toate aceste bunătăţi implică gătitul la abur, la grill, friptul, gătitul lent, fermentarea. Japonezii prepară cel puţin un bol de supă şi mănâncă în cantităţi mici.
Beau mult ceai
Chiar dacă banala cafea nu este neapărat nocivă, în Japonia există un adevărat cult al ceaiului – şi ceaiul japonez de calitate premium conţine mai mulţi antioxidanţi decât cafeaua. Unul din cele mai apreciate ceaiuri nipone este matcha, un produs sub formă de pudră din frunze tinere.
Hrana lor este proaspătă
Hrana japonezilor este foarte, foarte proaspătă. Ei consumă legume şi peşte proaspăt, iar în pieţele lor, mâncarea nu are termen de garanţie în zile, ci în jumătăţi de oră, după cum susţine Naomi Moriyama, autoarea cărţii „Femeile japoneze nu îmbătrânesc şi nu se îngraşă”.
Au farfurii mai mici
Controlul porţiilor reprezintă un cult în bucătăria japoneză. Eticheta are o importanţă uriaşă pentru niponi, care consumă alimente în cantităţi reduse, cu ajutorul beţelor din bambus. De exemplu, în Okinawa, localnicii mănâncă doar până când stomacul lor este plin „în proporţie de 80%”.
Citeşte continuarea pe Gândul.