„Ce este cu adevărat uimitor este că nu reconstituim pătrate şi triunghiuri şi imagini de feţe umane, ceea ce implică un detaliu vizual extrem de rafinat”, a precizat Adrian Nestor, unul dintre autorii studiului. „Faptul că putem reconstitui ce experimentează cineva din punct de vedere vizual deschide calea multor posibilităţi. Scoate la iveală conţinutul subiectiv al minţii noastre şi furnizează o cale de acces, explorează şi scoate la iveală conţinutul percepţiei, memoriei şi imaginaţiei noastre”.
Subiecţii studiului au fost supuşi testelor de electroencefalografie (EEG) şi, „atunci când am văzut ceva, creierul nostru creează o percepţie mentală, care este practic o impresie mentală a acelui lucru. Am putut observa acestea cu ajutorul EEG-ului pentru a obţine o ilustrare directă a ceea ce se întâmplă în creier în timpul acestui proces”, a precizat Dan Nemrodov, cercetătorul care a creat metoda de EEG.
Utilizând acest echipament, savanţii au putut monitoriza şi testa activitatea cerebrală a participanţilor pe măsură ce li se arătau imagini cu feţe umane, scrie Express.
Apoi, a fost utilizat un soft pentru a recrea digital imaginea cu ajutorul informaţiei primite. Astfel, s-a putut vedea că imaginile reproduse de program sunt precise şi detaliate.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
În doar 4 ore, inteligenţa artificială a asimilat toate cunoştinţele despre şah din istorie