Cercetătorii au reexaminat doi dinţi ce aparţin Neanderthalienilor şi au descoperit că incisivii au fost mâncaţi şi apoi regurgitaţi. Conform IFL Science, dinţii au fost descoperiţi în Franţa. Primele excavări au avut loc în 1967, de atunci specialiştii au descoperit rămăşiţe ale Neanderthalenilor, cât şi a a altor animale din perioada Pleistocenului.
Anterior, specialiştii nu au reuşit să identifice identitatea dinţilor ce au fost parţial distruşi de acidul gastric. În cadrul primelor cercetări, aceştia au crezut că sunt dinţii de lapte ai unei bovine sau ai unui cerb. Însă, în urma unei reexaminări, specialiştii au dat de o nouă dilemă. A fost Neanderthalianul vânat şi mâncat de un prădător sau este vorba despre canibalism?
Sursa: PACEA laboratory
În urma studiilor anterioare, specialiştii au descoperit urme de descărnare în acelaşi loc, fapt ce sugera că Neanderthalienii au fost măcelăriţi şi mâncaţi. Însă arheologii susţin că nu ar fi vorba despre canibalism. Cel mai probabil, principalii vinovaţi ar fi fost hienele.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: