Se estimează că, până în 2021, oamenii vor utiliza anual jumătate de trilion de sticle de plastic, iar în prezent peste opt milioane de tone de deşeuri de plastic intră în oceane în fiecare an, scrie Futurism.
Este de la sine înţeles că poluarea cu plastic este o problemă de mediu extrem de gravă, iar guvernele şi companiile din întreaga lume încearcă să vină cu măsuri pentru rezolvarea flagelului.
În acest sens, UE a lansat un demers prin care vrea să se asigure că toate materialele de împachetat din spaţiul ei vor fi reciclabile sau reutilizabile.
Decizia Uniunii Europene vine şi ca urmare a mişcării Chinei de a interzice importul cu materiale reciclabile. Confruntându-se cu posibilitatea ca plasticul să se adune şi mai mult, oficialii Uniunii Europene caută soluţii pentru a reduce poluarea cu plastic. Ca parte a acestei mişcări, aceştia au lansat o strategie care implică o investiţie de 350 de milioane de euro în cercetare cu scopul de a crea un material ecologic care să înlocuiască plasticul tradiţional.
Mai mult decât atât, în decembrie, aproape toată ţările din lume au semnat o rezoluţie a ONU care îşi propune să elimine plasticul din oceane.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Nu îţi mai arunca sticlele de plastic. Iată cum poţi construi structuri gigantice cu ajutorul lor
Motivul alarmant pentru care nu ar trebui să refoloseşti sticlele din plastic
Ce trebuie să ştii despre sticlele de plastic pe care le cumperi din magazin