Home » D:News » De ce nu trebuie să tai carnea după ce o scoţi din cuptor

De ce nu trebuie să tai carnea după ce o scoţi din cuptor

De ce nu trebuie să tai carnea după ce o scoţi din cuptor
Publicat: 21.01.2018
Calitatea unei fripturi depinde de trei factori: arome, frăgezimea şi suculenţă. Chiar dacă în timpul pregătirii nu dai importanţă acestor aspecte, atunci când vei muşca din ea, vei regreta.
Aromele şi frăgezimea ţin foarte mult de modul în care este tăiată carnea, de tipul de mişcare pe care animalul l-a făcut, de procentul de grăsime, de vârsta animalului şi de timpul petrecut de carne la tratament termic. Factorii fac parte din mai multe categorii, iar pe multe dintre ele nu poţi să le controlezi.
 
Suculenţa ţine doar de conţinutul de apă din ţesuturi, care nu depinde foarte mult de tipul de muşchi. În mod natural carnea este zemoasă. Trebuie gătită corect ca să rămână aşa.
 
Ca să păstrezi carnea suculentă trebuie să nu o găteşti mai mult decât trebuie. O perioadă prea mare de timp pe foc înseamnă carne uscată. Totuşi, ţine cont că nu doar în cuptor carnea îşi poate pierde din umiditate, ci şi în afara lui. Felul în care tai fruptura după ce este gata are un rol esenţial pentru păstrarea unei texturi apetisante.
 
Ca să înţelegi exact de ce este absolut necesar să laşi carnea să se odihnească după ce o iei de pe foc, este necesar să faci un exerciţiu de memorie şi să încerci să vizualizezi halca precum o reţetea enormă de celule, toate pline cu lichid. Atunci când este pusă la cuptor, celulele se contractă, scoţând afară toată apa, iar când pierde contactul cu căldură toate sucurile se întorc spre centru. Dacă o vei tăia imediat tot lichidul va rămâne pe tocător.
 
Dacă vei avea răbdare şi vei aştepta câteva minute, carnea se va răci încet şi fibrele musculare se vor relaxa. Toate sucurile se vor redistribui, fiind reabsorbite de celule. Acest proces nu se va mai întâmpla dacă supui carnea unui tratament termic prea îndelungat.
 
Citeşte continuarea pe Gustarte.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Test de cultură generală. Câte pisici există în lume?
Test de cultură generală. Câte pisici există în lume?
(P) Un derivat al vitaminei descoperite în 1913 este astăzi cel mai studiat ingredient antirid
(P) Un derivat al vitaminei descoperite în 1913 este astăzi cel mai studiat ingredient antirid
(P) Ce indică popularitatea Bitcoin despre direcția economiei românești
(P) Ce indică popularitatea Bitcoin despre direcția economiei românești
(P) Călătorie de Neuitat prin România: București – Râmnicu Vâlcea
(P) Călătorie de Neuitat prin România: București – Râmnicu Vâlcea
Prima fotografie a Telescopului Hubble cu Nebuloasa Crabului din ultimii 24 de ani a dezvăluit mai multe structuri misterioase
Prima fotografie a Telescopului Hubble cu Nebuloasa Crabului din ultimii 24 de ani a dezvăluit mai multe structuri misterioase
Care sunt cele trei culori prin care devenim instant mai atractivi în ochii celorlalți?
Care sunt cele trei culori prin care devenim instant mai atractivi în ochii celorlalți?
Viaţa zbuciumată a celei mai frumoase Prinţese a României. A fost prima femeie căpitan de cursă lungă, s-a căsătorit de două ori şi a sfârşit la mănăstire
Viaţa zbuciumată a celei mai frumoase Prinţese a României. A fost prima femeie căpitan de cursă lungă, s-a căsătorit ...
Poșta daneză oprește distribuirea scrisorilor după 400 de ani
Poșta daneză oprește distribuirea scrisorilor după 400 de ani
„Cel mai sângeros an”: Record de execuții în Arabia Saudită
„Cel mai sângeros an”: Record de execuții în Arabia Saudită
Averea lui Elon Musk a trecut de 700 de miliarde de dolari
Averea lui Elon Musk a trecut de 700 de miliarde de dolari
Zonele din România unde va ninge de Crăciun
Zonele din România unde va ninge de Crăciun
Rocile spațiale antice ar putea deține secretul pentru mineritul de asteroizi
Rocile spațiale antice ar putea deține secretul pentru mineritul de asteroizi
Neuroștiința percepției timpului: de ce creierul simte că orele trec diferit
Neuroștiința percepției timpului: de ce creierul simte că orele trec diferit
Ce anume din ADN-ul centenarilor îi face să trăiască atât de mult?
Ce anume din ADN-ul centenarilor îi face să trăiască atât de mult?
Erwin Schrödinger și „pisica” care a schimbat fizica: povestea unui laureat Nobel exilat de naziști
Erwin Schrödinger și „pisica” care a schimbat fizica: povestea unui laureat Nobel exilat de naziști
Jean-Martin Charcot, omul care a schimbat felul în care înțelegem mintea și creierul
Jean-Martin Charcot, omul care a schimbat felul în care înțelegem mintea și creierul
Inteligența Artificială poate dezvălui bolile înscrise în ADN-ul nostru
Inteligența Artificială poate dezvălui bolile înscrise în ADN-ul nostru
De ce unele cuvinte ne atrag atenția mai mult decât altele? Experții spun că totul depinde de cum sună fiecare
De ce unele cuvinte ne atrag atenția mai mult decât altele? Experții spun că totul depinde de cum sună fiecare