Vinul a fost studiat în cadrul unei cercetări din 1988, unde au fost testate mai multe tipuri de băuturi (apă minerală, bere, lapte şi apă). Conform Science Alert, băuturile au fost injectate cu bacterii infecţioase ale intestinelor, precum salmonella, shigella şi E.coli.
După două zile a fost descoperit că vinul a distrus cele mai multe bacterii. Câţiva ani mai târziu, studiile de laborator au demonstrat că vinul are proprietăţi antibacteriene. În mare parte efectul pe care l-a avut vinul asupra bacteriei salmonella s-a datorat pH-ului activ pe care îl are băutura. Pentru o combatere benefică a bacteriilor din intestine, specialiştii au descoperit că nivelul de alcool ar trebui să fie de 40%, în timp ce băuturile cu alcool de 10% nu aveau niciun efect.
Îţi poate distruge alcoolul stomacul?
În cadrul unui alt studiu în care au fost implicaţi 47 de participanţi sănătoşi, aceştia au consumat diferite tipuri de alcool cu concentraţii diferite (4%, 10% şi 40%). Acestora le-a fost pulverizat alcoolul direct în stomac în timpul unei endoscopii. Rezultatele au dezvăluit că alcoolul cu o concentraţie mai mare (40%) a produs degradări considerabile ale ţesuturilor interne şi abia în aproximativ 24 de ore rănile acestora s-au vindecat.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: