Majoritatea tehnologiilor din prezent trebuie să cunoscă materialele din care sunt realizaţi pereţii pentru a afla modul în care acestea vor afecta undele de frecvenţe utilizate pentru scanarea peretelui. TechRepublic notează că a doua abordare propusă de cercetători nu necesită astfel de informaţii pentru scanarea peretelui.
”Majoritatea tehnologiilor care pot vedea prin pereţi utilizează o serie de frecvenţe din cauza cărora sunt extrem de scumpe. De asemenea, nu au o rezoluţie foarte bună, aşadar, deşi ar putea observa un om în mişcare de partea cealaltă a zidului, nu ar putea observa şi o reţea de fire,” a declarat Daniel Marks, profesor din cadrul Universităţii Duke.
Specialiştii nu s-au axat pe materialele din care era realizat peretele, ci pe cât de simetric era acesta. Dacă era plat sau uniform, simetria frecvenţei ar fi fost afectată, susţin specialiştii.
”Am creat un algoritm care separă datele în două părţi, una care prezintă simetria circulară şi a doua cu trăsături complet diferite. Datele care nu deţin simetrie sunt cele importante,” susţin specialiştii.
Prin utilizarea unei singure frecvenţe pentru scanare, costurile unei astfel de tehnologii ar putea fi diminuate. După construirea mai multor tipuri de ziduri în laborator, cercetătorii au reuşit să localizeze obiecte precum circuite electrice, fire şi prezoane.
Vă reomandăm să citiţi şi următoarele articole: