Indiferent că este vorba despre un ospătar, fie că este o persoană special angajată pentru acest scop, cineva trebuie să te salute de cum intri în restaurant. În caz contrar, localul în mod cert are probleme serioase de management. Mai bine ieşi şi cauţi alt loc în care să mănânci.
În mod normal, ospătarul trebuie să salute clienţii după maximum 60 de secunde după ce aceştia s-au aşezat pe scaun. Cel puţin, aşa spune o regulă din industria ospitalităţii. Nu trebuie neapărat să vă aducă ceva la masă, trebuie doar să vină şi să vă ureze o seară plăcută şi să vă anunţe că în câteva minute va veni să vă aducă meniurile sau să vă ia comanda. Dacă nu există niciun ospătar disponibil pentru acest lucru, atunci responsabilitatea ar trebui să fie preluată de un coleg de-ai lui. În cazul în care te aşezi pe scaun şi nimeni nu vine la tine, atunci e cazul să te ridici şi să cauţi alt local.
Dacă într-o zi aglomerată, Ziua Îndrăgostiţilor sau altă zi în care oamenii ies în oraş în număr mare, găseşti o masă liberă la un restaurant, nu te bucura prea tare. Gândeşte-te că poate nimeni altcineva nu a vrut să mănânce acolo dintr-un motiv nu tocmai plăcut. Dacă localul este nou, exista şansa să nu fie neapărat ceva în neregulă, ci pur şi simplu clienţii să nu ştie despre el. În cazul în care are ceva vechime, e clar că ar trebui evitat.
Citeşte continuarea pe Gustarte.