Încă din cele mai vechi timpuri, creşterea ovinelor a ocupat un loc important în preocupările poporului român încă din cele mai vechi timpuri, iar în tradiţia şi mitologia populare oaia a căpătat valenţe speciale, scrie Mediafax.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 3,50 lei este ilustrată rasa Merinos de Palas, care este cea mai perfecţionată rasă de oi din România, fiind competitivă pe plan naţional şi internaţional cu alte rase de tip merinos. Aceasta a fost creată şi dezvoltată de cercetătorii români, care şi-au dorit să obţină o oaie productivă, atât pentru lână, cât şi pentru carne. Este o oaie de talie mijlocie, cu o conformaţie corporală masivă, cu un corp lung, acoperit de blană deasă, de culoare alb-crem.
Ţigaia este o rasă de oi de podiş, dezvoltată şi crescută pentru producţiile de lapte, carne şi lână. Rasa Ţigaie are o constituţie robustă spre fină şi este ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 4 lei. Originară din sud-estul Mării Caspice, aceasta s-a răspândit şi în Europa. Deoarece se adaptează uşor tuturor condiţiilor de creştere la deal, această rasă este răspândită în ţări precum România, Bulgaria şi Serbia. La noi în ţară, până în anul 1950, rasa Ţigaie se creştea în grupuri mari în sudul Moldovei, Transilvania şi în Dobrogea. Este uşor de crescut şi întreţinut.
Cap Negru de Teleorman denumită popular şi „Carabaşa” este o rasă de oi cu o greutate corporală mare. Este o rasă de lapte şi de carne şi este ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 16 lei, este prezentată rasa de oi Ţurcană, una dintre cele mai populare rase de oi din România. Ţurcana este rezistentă şi oferă producţii mixte de lapte, carne şi lână. Lâna este groasă, formată din două feluri de fibre.