În 1984, fosta profesoară de biologie integrativă din cadrul Universităţii din California a descoperit un număr mare de celule de sprijin în creierul lui Einstein, informează ABC News.
În cadrul studiilor sale asupra şoarecilor, experta a dovedit că un mediu îmbunătăţit poate schimba anatomia creierului. Conform cercetătoarei, creierul tuturor animalelor, inclusiv al oamenilor, poate obţine beneficii dintr-un mediu îmbunătăţit, în timp ce un mediu sărăcăcios poate afecta capacitatea de învâţare. ”Cercetările sale au demonstrat impactul tipului de mediu asupra dezvoltării creierului. Deşi informaţiile par simple, acestea au potenţialul de a schimba lumea în care trăim şi modul în care ne creştem copiii,” a declarat profesorul de biologie integrativă George Brooks din cadrul UC Berkeley.
Descoperirile lui Marian Cleeves Diamond au fost contrazise de mai mulţi neurologi. Timp de zeci de ani, profesoara putea fi văzută prin campus în timp ce căra o cutie pentru pălărie cu flori în care se afla conservat un creier uman.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: