Home » D:News » Se găseşte în prăjituri, pastă de dinţi sau îngheţată: Acest aditiv alimentar poate agrava bolile inflamatorii intestinale

Se găseşte în prăjituri, pastă de dinţi sau îngheţată: Acest aditiv alimentar poate agrava bolile inflamatorii intestinale

Se găseşte în prăjituri, pastă de dinţi sau îngheţată: Acest aditiv alimentar poate agrava bolile inflamatorii intestinale
Publicat: 27.07.2017
Cele mai recente cercetări arată că dioxidul de titan sau E171 poate fi periculos pentru pacienţii care suferă de boli inflamatorii intestinale. Dioxidul de titan este o substanţă inertă din punct de vedere chimic ce se foloseşte în industria alimentară ca şi colorant. Este o substanţă cristalină, albă şi solidă.

Aditivul alimentar este folosit din ce în ce mai des în produsele alimentare, în cele cosmetice şi chiar în unele medicamente. Dioxidul de titan sau E171 a fost clasificat de Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului ca posibil cancerigen pentru oameni. FDA consideră că E171 este sigur dacă este folosit în concentraţii de maxim 1% din greutatea alimentelor. 
Dioxidul de titan este de multe ori menţionat pe etichetele produselor ca fiind un “colorant natural”. În ultima perioadă aditivul alimentar este folosit în exces în produsele cosmetice (pastă de dinţi), medicamente şi, în special, în compoziţia dulciurilor ( glazura torturilor, în îngheţată, bezele, etc.).

Alte surse de dioxid de titan (E171): este utilizat în zahăr, produse lactate, făină şi produse de patiserie ce necesită o crustă albă şi opacă. E171 se mai găseşte şi în cremă de hrean, sosuri, gumă de mestecat şi îngheţată. Poate fi găsit şi în creme, medicamente, pastă de dinţi şi sirop.

Cercetătorii de la Universitatea din Zurih au acordat o mai mare atenţie asupra impactului pe care îl are asupra sănătăţii şi au descoperit că dioxidul de titan poate agrava simptomele celor care suferă de boli inflamatorii intestinale. Constatările lor sugerează că produsele alimentare care conţin dioxid de titan ar putea fi deosebit de nocive pentru pacienţii care suferă de boli inflamatorii intestinale deoarece aditivul alimentar ingerat se absoarbe mult mai repede în sânge, bariera lor intenstinală fiind deteriorată. Acest nou studiu condus de dr. Gerhard Rogler a fost publicat în revista BMJ Gut.

 Bolile inflamatorii intestinale(BII) sunt afecţiuni cronice ale tractului gastrointestinal, cele mai des întâlnite fiind boala Crohn şi rectocolita ulcero hemoragică.

Citeşte continuarea pe CSID.ro

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase