Maşinăria pentru cutremure
În 1893, Tesla a brevetat un oscilator mecanic alimentat cu abur care ar fi provocat vibraţii cu o viteză uimitoare pentru a genera electricitate, informează History. La câţiva ani după obţierea brevetului pentru invenţie, Tesla a declarat că prin pornirea maşinăriei în laboratorul său din New York a provocat vibrarea pământului. În timpul testului, a continuat să mărească puterea maşinăriei până a auzit mai multe crăpături. ,,Din senin,” spune el, ,,întreaga maşinărie a început să provoace mişcări puternice ale pământului. Atunci am luat un ciocan şi am distrus maşinăria. Altfel clădirea s-ar fi prăbuşit la scurt timp.” Poliţia şi ambulanţa au ajuns imediat în zonă, însă Tesla le-a spus asistenţilor să anunţe poliţiştii că a fost vorba doar despre un cutremur.
Aparatul fotografic pentru gânduri
Tesla considera că poate fotografia gândurile. Acesta a fost inspirat de experimentele pe care le-a realizat în 1893. După câţiva zeci de ani, Tesla a declarat pentru presă: ,,Eram convins că o imagine definită formată în gând poate, cu ajutorul reflexiei, să producă o imagine pe retină, care ar fi putut fi preluată de un anumit tip de aparat”. Tesla era convins că imaginea reflectată pe o retină artificială ar putea fi fotografiată şi proiectată pe un ecran. ,,Dacă acest fapt ar putea fi realizat, obiectul pe care o persoană şi-l imaginează ar putea fi reflectat pe un ecran în timp ce se formează”.
Energia Wireless
Sursa: Filmul ,,Free energy of Tesla”
În 1901, Tesla a procurat suma de 150.000 de dolari de la bacherul J.P. Morgan pentru a construi un turn sub formă de ciupercă de 56 de metri înălţime. Cu ajutorul turnului ar fi fost posibilă trimiterea mesajelor, a apelurilor telefonice şi a imaginilor de-a lungul Oceanului Atrantic. La începutul lucrărilor pentru structura denumită Turnul Wardenclyffe, Tesla a susţinut că doreşte să alimenteze cu electricitate oraşul New York prin intermdiul aerului. Însă Morgan nu a dorit să mai finanţeze şi alte idei ale inventatorului. Tesla a abandonat proiectul în 1906 înainte de a deveni operaţional, Turnul Wardenclyffe fiind distrus în 1917.
Crearea artificială a mareelor
Inginerul considera că puterea ştiinţei ar putea fi utilizată pentru prevenirea războaielor. În 1907, New York World anunţa o nouă invenţie militară realizată de Tesla prin intermediul căreia explozibili puternici amplasaţi în mare ar putea fi detonaţi de la distanţă pentru a distruge navele inamice. Ziarul afirma că mareele ar face navigarea navelor imposibilă.
Avioanele supersonice alimentate cu energie electrică
Sursa: FIlmul ,,Free energy of Tesla”
Din copilărie, Tesla a fost fascinat de zbor. Combinând cunoştinţele pe care le avea privind electricitatea şi ingineria mecanică, începând să proiecteze noi tipuri de maşinării aviatice după eşecul din proiectul Turnului Wardenclyffe. În cadrul unui articol din iulie 1919, Tesla discuta despre dezvoltarea unei aeronave supersonice care ar zbura la o distanţă de aproximativ 13 kilometri deasupra pământului la o viteză care le-ar fi permis pasagerilor să călătorească din New York CIty în Londra în doar trei ore. De asemenea, Tesla dorea ca aeronava să fie alimentată de energie electrică transmisă wireless de la centralele electrice de pe sol.
,,Raza Mortală”
De-a lungul vieţii sale, mintea sclipitoare a lui Tesla nu a încetat să aibă noi viziuni. La aniversarea celor 78 de ani, savantul declara pentru New York Times că va realiza una dintre cele mai importante invenţii, una care ,,va provoca moartea instantanee a inamicilor”. Arma militară ar fi accelerat particulele de mercur la o viteză de 48 mai mare decât cea a sunetului în interiorul unui vid, prin aer fiind transmisă o rază cu velocitate înaltă care ,,ar putea distruge o flotă de 10.000 de aeronave inamice aflate pe o rază de peste 400 de kilometri. Tesla şi-a propus ideea numeroaselor guverne, inclusiv Statelor Unite ale Americii, dar singură ţară care a fost interesată de invenţia lui Tesla a fost Uniunea Sovietică, care a realizat un test parţial în 1939.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: