Prototipul a fost prezentat cu ocazia celei de a 52-a ediţii a Spectacolului Aviatic de la Paris. Avionul poate transporta 6-9 pasageri şi doi membri ai echipajului, scrie Futurism.
Omer Bar-Yohay, CEO-ul companiei, a precizat că „avionul nostru electric reprezintă o oportunitate pentru oameni de a se deplasa cu viteza pe care o cere economia globală actuală”.
Scopul principal al avionului va fi să efectueze drumuri pe distanţă scurtă, într-un mod mai rapid decât transportul la sol.
Eviation doreşte, de asemenea, să înceapă etapa de comercializare în 2018, urmând ca după anul 2020 să fie produs primul model.
Miza principală a acestei inovaţii este de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. De aceea, sectorul de transport electric aerian este într-o continuă creştere, în mare parte mulţumită NASA, agenţia fiind implicată în mai multe proiecte. De fapt, Eviation Aircraft face parte din programul agenţiei numit On-Demand Mobility. De asemenea, NASA este responsabilă şi pentru proiectul GL-10, un concept de aparat de zbor ale cărui funcţii reprezintă un amestec între avion şi elicopter.
Un alt proiect inedit este al companiei Wright Electric, care are în plan construirea unui avion electric mai mare, cu o capacitate de 150 de persoane, care ar putea înlocui avioanele tradiţionale pentru zboruri medii.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
PREMIERĂ în aviaţie: Un avion electric a traversat Canalul Mânecii – VIDEO
NASA va produce un avion care va zbura cu ajutorul a nu mai puţin de 14 motoare electrice – FOTO
Un român a creat un motor de avion UNIC în lume, realizat cu ajutorul unei imprimante 3D