Profesorul Mark Williams a analizat cinci dinţi nedescrişi dintr-o mandibulă de Megalosaurus, dezvăluind că restaurarea fosilei a fost mai puţin amplă decât s-a crezut, scrie Geology Page.
Cu ajutorul acestor analize s-a putut vedea în interiorul maxilarului, observând astfel rădăcinile dinţilor şi amploarea reparaţiilor fosilei. O miză a studiului este înţelegerea mai bună a conservării fosilelor, care poate ajuta la o restaurare mai eficientă a acestora.
Williams a precizat că „fiind capabili să folosim tehnologie standard folosită de obicei în ingineria aerospaţială şi automobilă pentru a scana un astfel de specimen rar în istoria naturală, este de o oportunitate fantastică”.
Mandibula de Megalosaurus este expusă la Muzeul Universităţii Oxford al Istoriei Naturale alături de alte oase ale scheletului.
Megalozaurus – care se traduce prin „marea şopârlă” – era un dinozaur carnivor care trăia în Jurasicul mediu, acum aproximativ 167 de milioane de ani. Avea o lungime de circa nouă metri şi cântărea aproximativ 1,4 tone.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Savanţii au descoperit cele mai vechi fosile. Au o vechime de 3,77 miliarde de ani
O nouă fosilă descoperită în Brazilia poate rescrie istoria dinozaurilor