Airlander 10 combină tehnologie utilizată la avioane, elicoptere şi dirijabile. Este proiectat pentru altitudini de 6.000 de metri şi poate rămâne în aer chiar şi pe o perioadă de cinci zile, conform Hybrid Air Vehicles, compania care a construit aparatul. La o lungime de 92 de metri, este cel mai mare zburător care zboară în prezent, scrie Live Science.
Un test precedent, de pe 10 mai, a dorit să analizeze manevrabilitatea aparatului şi tehnologia de aterizare. Testul recent a avut două obiective principale. Primul a fost de a determina cum Airlander se comportă cu noile „picioare de aterizare”. Al doilea obiectiv a fost de a culege date cu privire la performanţa zborului, precum viteza.
Pilotul principal de teste, Dave Burns, a precizat că aparatul de zbor „s-a comportat superb”. Hybrid Air Vehicles a dezvăluit că Airlander 10 poate fi folosit într-o bună zi în misiuni de salvare, de agenţii de graniţă, pentru monitorizarea mulţimilor, securitate, filmat sau cercetare academică. Reprezentanţii companiei au mai adăugat şi că „vor fi variante pentru pasageri şi eventual Hybrid Air Vehicles va putea îndeplini un rol crucial în transportarea mărfurilor în zonele greu accesibile”.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Românul care a devenit primul om care a construit şi zburat cu un avion mai greu decât aerul
Primul aparat de zbor alimentat exclusiv cu hidrogen
Ziua primului zbor. Momentul în care Traian Vuia a devenit un pionier al aviaţiei la nivel mondial