Motivul este unul simplu şi are în vedere faptul că se aruncă milioane de tone de mâncare în fiecare an, relatează Curiosity.
Totuşi, cum poate deveni un deşeu un desert delicios? În primul rând, unele produse sunt încă bune. Spre exemplu, mirodeniile folosite la aromarea lichiorului, care sunt chiar mai bune la a doua folosire.
De asemenea, fructe precum merele şi căpşunile care sunt strivite şi care în mod normal ar fi aruncate, pot fi utilizate pentru îngheţată pentru că, oricum, produsele vor fi îngheţate, aşadar riscul apariţiei bacteriilor este foarte redus.
Câştigul cel mai mare va fi însă cel care priveşte reciclarea deşeurilor. Chiar dacă acestea sunt biodegradabile, un studiu din 2016 în jurnalul Environmental Science & Technology precizează că producem suficientă mâncare pentru a hrăni toată populaţia globului. Aceasta este o veste proastă atât pentru cei care au nevoie de hrană, cât şi pentru mediu, din cauza emisiilor de gaze cu efect de seră rezultate în urma descompunerii produselor alimentare.
Deşi cantitativ iniţiativa este mică, poate avea capacitatea de a crea un precedent, în care şi alte companii să participe la elaborarea unor iniţiative pentru reciclarea deşeurilor alimentare într-un mod care să aducă beneficii.
Aşadar, degustarea unei îngheţate poate însemna şi participarea la crearea unei lumi mai bune.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Cum a ajuns Putin să facă reclamă la îngheţată
Descoperă 9 cele mai ciudate arome de îngheţată
Pericolul din îngheţată. Ingredientul care ne poate afecta grav sănătatea