Experţii susţin că acest lucru este total greşit, ba mai mult, trebuie neapărat evitat, informează Curiosity.
Carnea crudă de pui conţine una dintre cele mai cunoscute bacterii care dau toxinfecţii, anume Campylobacter. Ştiind acest lucru, înţelepciunea populară ar spune că această carne trebuie spălată.
Totuşi, apa nu poate distruge bacteriile, ba din contră, le ajută să fie transportate, ajungând pe mâini, prosop, chiuvetă şi practic, oriunde este condusă de apă. Apa este aşadar cel mai bun vehicul pe care această bacterie îl poate avea.
Metoda care duce la distrugerea acestei bacterii este gătitul – temperatura ridicată. De aceea, carnea de pui trebuie pătrunsă bine.
Desigur, este redundant de a preciza că igiena rămâne centrală în tot procesul de gătire. Dacă aveţi în casă un termometru de carne, îl puteţi folosi pentru a vă asigura că temperatura cărnii atinge cel puţin 74 de grade Celsius.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
O bacterie din carnea de pui provoacă infecţii grave la milioane de femei
Uneori, carnea de pui nu e ceea ce crezi
De ce sunt actualele rase de pui aşa de mari? Concluzia cercetătorilor