„Într-o astfel de Americă mi-ar fi frică să locuiesc”, mărturiseşte Kevin, într-un interviu acordat Gândul. În aceeaşi linie se poziţionează şi Brontë şi Stephen, doi tineri din Florida, pentru care graniţa ce îi desparte pe Hillary Clinton şi Donald Trump înseamnă respect, decenţă vs ostilitate, haos. „Ambele campanii sunt condamnabile. Au vorbit mai mult despre ego-ul lor decât despre problemele reale”, susţine Stephen, care recunoaşte că nu a luat în serios, la început, campania lui Donald Trump. Cel puţin nu până în momentul în care a văzut cât sprijin primea candidatul Partidului Republican la preşedinţia SUA. „Aia a fost partea cea mai şocantă. Să văd atâţia oameni care simt atâta furie şi ură ca el. A fost puţin înfricoşător”, afirmă Stephen. În acelaşi timp, „Hillary Clinton este un subiect delicat”. Cel puţin pentru Brontë, care nu i-a acordat votul său de încredere în momentul în care şi-a anunţat candidatura, având în vedere scandalurile ce gravitau în jurul său. Cu toate acestea, Brontë povesteşte că a ajuns la concluzia că acele e-mailuri nu cântăreau la fel de greu ca toate lucrurile pe care le-a spus Trump.
Au puţin peste 20 de ani, sunt studenţi şi locuiesc în Florida. Contrar etichetelor care li se pun adesea tinerilor atât în privinţa nehotărârii de care ar da dovadă în momente cruciale, cât şi lipsei de interes faţă de politică, Stephen (22 de ani), Brontë (21 de ani) şi Kevin (21 de ani) par să arate contrariul. Cel puţin modul în care se poziţionează faţă de scrutinul de marţi arată, o dată în plus, cât de important este rezultatul său.
Stephen, care studiază ingineria civilă la Universitatea Florida de Sud, crede că SUA ar fi în „cădere liberă” cu Donald Trump preşedinte, în timp ce, cu Hillary Clinton la Casa Albă, „totul ar rămâne aşa cum e”. La capitolul schimbări, Stephen este de părere că următorul preşedinte ar trebui să îşi asume reforme importante în educaţie. „Simplul fapt că văd oameni în jurul meu, de vârsta mea, care sunt educaţi precar, care nu ştiu lucrurile de bază pe care ar trebui să le ştie, pentru a face din ţara noastră una mai bună şi a evolua”, a afirmat, în acest sens, Stephen, în cadrul unui interviu acordat Gândul.